Uw partner in Domotica

Als kwaliteit belangrijk is!


Hulp bij eerste werken

begeleiding op maat!


UW projectcoördinator

Techniek is onze passie!


Uw partner in renovatie

Wie zegt dat renoveren lastig is?

Middelkerke (West-Vlaanderen)
Volledige renovatie van 1-slaapkamer appartement
Projectbeschrijving
De eigenaars van dit appartement, woonachtig te Leuven, wilden reeds lang dit verouderd appartement een grondige face-lift geven. Door de afstand zagen ze dit echter een lange tijd niet zitten. Uiteindelijke hebben ze ons gecontacteerd om niet enkel de elektrische installatie te vernieuwen, maar tevens het ganse verbouwingsproject op te volgen en te cordineren. Dit hebben we dan ook met veel plezier gedaan en het resultaat mag zeker gezien worden. Wij stonden in voor de planning van de verschillende werken, aanvraag offertes, raadgeving aan de opdrachtgever en uiteraard het vernieuwen van de volledige elektrische installatie. Deze installatie werd dan ook zonder opmerkingen goedgekeurd. De eigenaars komen nu met een grotere regelmaat en met vooral veel meer zin naar hun buitenverblijf aan zee!

Oostende (West-Vlaanderen)
Aanpassing voor herkeuring
Projectbeschrijving
Een tijd geleden kochten een jong koppel een woning in Oostende met een afgekeurde elektrische installatie. Volgens de wet moest deze installatie binnen de 18 maanden na de aankoop aangepast zijn en opnieuw gekeurd worden. Ze wilden zelf de handen uit de mouwen steken maar wisten niet goed waar beginnen en wat er eigenlijk moest gebeuren om de inbreuken op te lossen. Daarom contacteerden ze ons. Wij hebben hen door middel van uitleg, schemas en enkele bezoeken stap per stap ondersteund en tevens de nodige materialen aangebracht. We maakten ook de nodige elektrische schemas aan voor de keuring en de installatie werd even later dan ook goedgekeurd zonder opmerkingen!

Heers (Limburg)
Volledige renovatie met een nieuwe elektrische installatie
Projectbeschrijving
Deze woning wordt volledig gerenoveerd en ook de elektrische installatie wordt volledig vernieuwd. De eigenares, een leek op vlak van elektriciteit, voert de werken voor een groot stuk zelf uit en volgt hierbij onze raadgevingen nauwgezet op. Het leggen van de bekabeling, het aansluiten van de automaten,... Uiteraard springen wij bij daar waar nodig tijdens de werken. Uiteindelijk zal de eigenares haar eigen elektrische installatie zeer goed kennen en eveneens een goede basiskennis elektriciteit bekomen hebben. Dit samen met een aanzienlijke besparing, bewijst nog maar eens onze meerwaarde in zulke projecten! Deze installatie werd in december 2017 goedgekeurd zonder opmerkingen!

Herent (Vlaams-Brabant)
Aanpassing elektrische installatie van jaren '50 voor herkeuring
Projectbeschrijving
De opdrachtgevers hebben deze grote woning daterend van de jaren '50, aangekocht met elektrische installatie die deels vernieuwd werd in de jaren '80 maar deels ook nog originele onderdelen bevatte. De installatie werd afgekeurd met een aanzienlijk aantal inbreuken op het AREI. Onze opdracht was om de aanpassingen zo snel en zo budgetvriendelijk mogelijk uit te voeren waardoor de installatie een gunstig rapport zal verkrijgen na herkeuring. Daar het gaat om een gezin met 2 kleine kindjes is de noodzaak voor een veilige elektrische situatie zeer groot! De elektrische installatie werd noodgedwongen grotendeels vernieuwd, met oog op het budget en de wensen van de eigenaars. Begin 2018 werd deze installatie dan ook goedgekeurd zonder opmerkingen!

Gistel (West-Vlaanderen)
Vergaande renovatie met nieuwe aanbouw
Projectbeschrijving
Dit gezellige huis werd door de eigenaars stevig onder handen genomen en gemoderniseerd. Tevens werd het mooi verruimd met een nieuwe aanbouw resulterend in een zeer mooie ruime open keuken en leefruimte. Wij werden gecontacteerd om de eigenaar bij te staan bij het uitdenken en implementeren van een volledig nieuwe elektrische installatie aangevuld met een KNX installatie. De eigenaar heeft een groot deel van het werk zelf uitgevoerd onder onze begeleiding en regelmatige opvolging. Daar waar nodig sprongen wij ook bij. Wij leverden ook het nodige installatiemateriaal. De kosten van een nieuwe elektrische installatie werd hier op deze manier met minstens 40% verminderd. De elektrische installatie heeft nu tevens ook geen geheimen voor zijn eigenaars,wat eventueel toekomstig kosten nog meer zal drukken. Deze installatie werd in 2018 goedgekeurd zonder opmerkingen!

Oostende (Koningsstraat project 1)
Volledig nieuwe elektrische installatie
Projectbeschrijving
Dit 3-slaapkamer appartement werd volledig gestript en gerenoveerd met oog voor detail en met een luxe-afwerking. Wij stonden hier in voor de volledige cordinatie van het project, van afbraakwerken tot de uiteindelijke afwerking, van aankoop tot opvolging,... Ook stonden we zelf in voor de vernieuwing van de elektrische installatie, aangevuld met een KNX domotica basispakket. De elektrische installatie werd goedgekeurd zonder opmerkingen!

Oostende (Koningstraat project 2)
Aanpassing van elektrische installatie voor keuring
Projectbeschrijving
Wij werden gevraagd om de afgekeurde elektrische installatie van dit appartement aan te passen en ze keuringswaardig te maken. Tevens werden enkele uitbreidingen gevraagd van de bestaande installatie zoals vernieuwde verlichting in de badkamer gekoppeld met een nieuw ventilatiesysteem. Ook de elektrische installatie in de keuken werd volledig vernieuwd wegens een nieuwe en andere keuken. Deze werken werden uitgevoerd en momenteel wachten we op het plaatsen van de keuken om de installatie af te werken...wordt vervolgd!

De Haan (West-Vlaanderen)
Nieuwe buitenverlichting en aansluiting Sauna
Projectbeschrijving
Wij werden gevraagd een nieuwe aansluiting te voorzien voor de sauna buiten en tevens de verlichting van het terras met zwemvijver te vernieuwen. Er werd ook een bewegingsmelder voorzien voor het gemak van de bewoonster. Deze installatie werd opgeleverd en de bewoonster kan genieten van haar sauna en zwemvijver!

Middelkerke (West-Vlaanderen)
Op afstand bedienbare thermostaat voor buitenverblijf
Projectbeschrijving
De klant had graag de verwarming van zijn buitenverblijf van op afstand geregeld zodat ze in de winter terecht zouden komen in een gezellig warm appartement in plaats van een koud appartement, dat toch even duurde vooraleer het opgewarmd was. De bestaande installatie vroeg voor een zeer specifieke aansluiting en niet elk in de handel verkrijgbare thermostaat voldeed hierdoor. Wij plaatsten een Honeywell Lyric thermostaat en vanaf nu kunnen de eigenaars hun verwarming regelen van thuis uit! Deze thermostaat is tevens koppelbaar met Apple Homekit waardoor de eigenaars kunnen instellen dat wanneer ze ter hoogte van Gent komen, de verwarming aan gaat! Handig toch?


Domoticals op het sociale web

          

Home|About us|Contacts


Automaticals Consulting bvba - Pareloesterlaan 25, 8400 Oostende

BTW: BE0867.277.295