Uw partner in Domotica

Als kwaliteit belangrijk is!


Hulp bij eerste werken

begeleiding op maat!


UW projectcoördinator

Techniek is onze passie!


Uw partner in renovatie

Wie zegt dat renoveren lastig is?

Waarom domotica?


Flexibiliteit

Met het plaatsen van een domoticasysteem kiest u voor een ultieme flexibiliteit van de elektrische installatie. Bij het wijzigen of uitbreiden van het systeem wordt het nodige (breek-)werk tot een minimum beperkt en kan er functionaliteit toegevoegd worden dat met een traditionele elektrische installatie zelfs niet mogelijk zou zijn.

Energiebesparing

Het is reeds in verschillende studies en bij verschillende projecten aangetoond dat een juiste integratie en gebruik van een domoticasysteem een drastische verlaging van het energieverbruik kan bewerkstelligen. Denk zo al maar aan een “alles uit” functie, gedimd aangaan van verlichting (bv. aan 70%), timers, aansturen van zonneweringen, regelen van verwarming bij af- of aanwezigheid, etc.

Energiebesparng met KNX domotica in uw woning

Comfort

Het oproepen van sferen, het automatisch aansturen van zonneweringen en gordijnen, etc. dragen ook bij tot het vergroten van het comfort in de woning. Zo kunnen zonneweringen aangestuurd worden in functie van de lichtinval en/of temperatuur en op die manier het opwarmen van de ruimte beperken.

Gemak

Met één druk op de knop verschillende handelingen uitvoeren maakt het leven wat makkelijker. Zoals b.v. ‘s avonds voor het tv kijken: verlichting dimmen, verwarming regelen, tv en versterker aan en gordijnen dicht...en dit met 1 druk op de knop.

Gezondheid

Door het koppelen van het ventilatiesysteem aan het domoticasysteem kan de ideale verluchting van de woning bekomen worden in functie van aan- of afwezigheid, CO2 gehalte in de lucht, etc. en dit zonder dat de bewoners er steeds moeten aan denken om manueel de schakelaar te verzetten.

Veiligheid

Een “alles uit” functie die een vergeten koffiezetapparaat of strijkijzer afzet voor het slapen gaan of bij het verlaten van de woning, alarm gekoppeld aan verlichting (alle verlichting aan of laten flikkeren), beveiligingscamera’s en branddetectoren gekoppeld aan het domoticasysteem, aanwezigheidssimulatie als de bewoners op vakantie zijn, etc. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden waar een domoticasysteem bijdraagt tot de veiligheid en het veiligheidsgevoel.

Beheer van op afstand

Eén van de vele troeven die in het voordeel spreken van een domoticasysteem is de mogelijkheid om uw woning of pand te beheren van op afstand en dit geldt zeker niet in het minst voor 2de verblijven. Net vertrokken maar vergeten te kijken of alle verlichting of stopcontacten uit zijn? Geen probleem, even nakijken en de nodige handelingen verrichten gewoon van op een pc, laptop, tablet of smartphone

Gewapend voor de toekomst

De technologie in het algemeen, en ook die in de woningbouw en bedrijfsgebouwen, staat niet stil. Door het kiezen van een juist domoticasysteem, zoals een KNX installatie, bent u ook gewapend voor de toekomst. Nieuwe technologieën en functies zullen altijd gemakkelijker in te passen zijn in zo een systeem dan in een traditionele elektrische installatie.

De mogelijkheden met domotica

De noden van vandaag zijn eveneens niet noodzakelijk dezelfde als die van morgen. De flexibiliteit van een domoticasysteem laat de woning of het pand dus toe mee te groeien in functie van de wensen en noden van de gebruikers. Denk zo maar aan de noden die veranderen met het ouder worden of in geval van een handicap. Zelfstandig wonen wordt zo door een een goed domoticasysteem langer mogelijk.

Voor elke nieuwbouw raden wij dan ook aan om, indien het vooropgezet budget het niet zou toelaten om een domoticasysteem te plaatsen, toch minstens de bedrading zo te voorzien dat later het plaatsen van een domoticasysteem eenvoudig is. Indien voor een traditionele bedradingsstructuur wordt gekozen en er later toch nog een domoticasysteem gewenst zou zijn, zullen de kosten voor de aanpassingen duurder uitkomen dan de kosten die het nu al voorzien ervan met zich meebrengen.

Meerwaarde

Al deze voorgaande voordelen van een domoticasysteem zijn uiteraard ook troeven (lees: “meerwaarde”) in een eventuele verkoop of herverkoop van een woning of pand. Een domoticasysteem zal een woning of pand ook nog meer uitstraling geven en een eventuele koper sneller overtuigen.


Domoticals op het sociale web

          

Home|About us|Contacts


Automaticals Consulting bvba - Pareloesterlaan 25, 8400 Oostende

BTW: BE0867.277.295