Uw partner in Domotica

Als kwaliteit belangrijk is!


Hulp bij eerste werken

begeleiding op maat!


UW projectcoördinator

Techniek is onze passie!


Uw partner in renovatie

Wie zegt dat renoveren lastig is?

Domoticals Nieuws

Doorbird deurcommunicatie: mis nooit een bezoeker!


Mis nooit een bezoeker! Ook wanneer je niet thuis bent ben je in staat om via je smartphone of tablet de persoon aan de deur niet alleen te zien, maar ook er mee te spreken en zelfs de deur te openen.

De brede-hoek camera met nachtvisie geeft zowel in daglicht als in het donker een mooi scherp beeld. De geïntegreerde bewegingssensor maakt het ook mogelijk om beweging voor de camera (met configureerbare zones) te laten resulteren in een notificatie op uw smartphone of tablet en tevens het beeld vast te leggen. Mits een kleine abonnementskost kunnen zelfs bewegende beelden opgenomen worden bij aanbellen en/of beweging.

Buiten de verschillende inbouwmodellen (voor ééngezinswoning of  meergezinswoningen met verschillende afwerkingen) is er ook een kleiner opbouwmodel. De zogenaamde inbouwmodellen kunnen ook gemonteerd worden als opbouwmodel door het gebruik van een Doorbird opbouwdoos. Daar deze deurstations zowel via UTP (rechtstreeks) als via 2-draads aansluiting kunnen aangesloten worden is het ook best makkelijk oudere deurstations door een doorbird deurstation te vervangen.

De inbouwmodellen komen zelfs standaard met een RFID lezer waardoor bv. de deur kan geopend worden door middel van een RFID badge of button en optioneel uitgerust worden met een codeklavier.

Dit deurstation laat zich ook makkelijk integreren in uw KNX domoticasysteem via bv. de Xxter server (zie hieronder).XXTER: BUDGETVRIENDELIJKE MAAR PERFORMANTE EN INNOVATIEVE KNX SERVER


Sind een tijdje werken wij ook met de XXter als KNX server. Deze compacte KNX server is een budgetvriendelijke oplossing voor een mooie visualisatie van uw KNX installatie. Buiten een visualisatie (via de gratis app voor zowel Android, IOS, Mac als Windows) biedt Xxter onder andere ook de mogelijkheid tot scripting (logica), planning en koppeling met andere technologieën zoals EnOcean, DMX en Hue. Verder is ook een integratie mogelijk met het draadloze Home Sound System van Sonos, deurcommunicatiesystemen van o.a. Mobotix en Doorbird, camera's,...

Tot voor enige tijd boden wij onze klanten steeds de Gira Homeserver aan als KNX server. Deze alles-kunner van Duitse makelij was echter in vele gevallen een te dure oplossing daar we slecht 40% van zijn mogelijkheden benutten in 95% van de projecten. Wij staan nog steeds achter dit product wat kwaliteit en power betreft, maar is dus in vele gevallen een te dure oplossing.

In onze zoektocht naar een budgetvriendelijkere oplossing kamen we enerzijds terecht bij de EIBport van Babtech als tussenoplossing en anderzijds dus bij Xxter als meest budgetvriendelijke oplossing maar met zeer hoge prijs/kwaliteit ratio.


Zoals hieronder beschreven is de EIBPort van ABB zeker de moeite en zijn geld waard maar voor projecten waar de eisen toch net iets minder zijn (vooral naar visualisatie toe) is de Xxter zeker een aanrader. Niet alleen kan deze kleine server reeds heel veel aan, Xxter als bedrijf staat ook nooit stil en werkt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten zoals nu bv. de mogelijkheid om via de Apple Watch de sturing van je KNX installatie uit te voeren. 

Verder ben je als eindgebruiker ook in staat om met de minste voorkennis de server mooie dingen te laten uitvoeren zoals aanwezigheidsdetectie, scripts (misschien wel al enige IT ervaring nodig), grafieken toevoegen,...

In het kort: een heel mooi product aan een (relatief) goedkope prijs!

Bekijk meer over de Xxter op de XXter site: www.xxter.com


PAIROT: KNX BRIDGE VOOR  HOMEKIT (APPLE), ALEXA EN GOOGLE HOME  VIA PAIROT 

Van de makers van de Xxter komt nu ook de Pairot, een KNX bridge voor zowel Homekit van Apple (Siri), Alexa (Amazon) en Google Home.

Sinds kort hebben wij deze Pairot module in onze showroom geinstalleerd (testfase) en hebben wij er al uitgebreide tests mee uitgevoerd. Onze bevindingen zijn overwegend positief! 

De Pairot stelt de gebruiker in staat zijn KNX installatie met spraak aan te sturen via Siri op de Iphone of Ipad of via een slimme luidspreker zoals de Google Homepod en Amazon Echo (Alexa). De Pairot is dan ook een certified partner van zowel Apple Homekit als Google Assistant.

De setup van het toestel verliep zeer vlot, ook al omdat we een groot deel van de setup konden overnemen van de Xxter.

De Pairot kan gerust op zichzelf werken, zonder de Xxter module, maar samen maken ze het toch nog interessanter!


Pairot: KNX en Siri

KNX STURING EN VISUALISATIE VIA BAB-TEC EIBPORT


Na enkele projecten uitgevoerd te hebben met de befaamde Homeserver van Gira, hebben we een nieuw project gekozen voor de wat goedkopere, maar zeker niet minder indrukwekkende EibPort van Bab-Tec (ABB).

Onze ervaring met dit product is zeer positief, zowel wat gebruiksvriendelijkheid betreft als wat het einderesultaat betreft

Terwijl men bij een Gira Homeserver in de gemiddelde installatie misschien 40% van zijn totale functionaliteiten gebruikt, is dit met de EibPort misschien 70%, maar deze KNX server voldoet dus zeker voor de meeste installaties.

In het filmpje kan je een idee krijgen van de visualisatie-mogelijkheden met de EibPort. Maar uiteraard doet deze KNX server meer dan enkel uw KNX installatie te visualiseren. Zo kan er een zeer uitgebreide logica in geprogrammeerd worden, sferen samengesteld worden, sturing van Sonos en andere AV installaties bewerkstelligd worden...m.a.w. een schitterende ontdekking voor ons!


Domoticals op het sociale web

          

Home|About us|Contacts


Automaticals Consulting bvba - Pareloesterlaan 25, 8400 Oostende

BTW: BE0867.277.295