Ontwerp nu ook je verdeelkast en print je labels

Vanaf versie 1.022 is het mogelijk om in Schematicals aan de hand van je schematisch samengestelde verdeelkast, een verdeelkast samen te stellen en de label ervoor af te drukken. De labels kunnen via de standaard fysieke printer afgeprint worden in formaat naar keuze en ook naar een Excel bestand weggeschreven worden om dit achteraf in te lezen in een labelprinter.

Bekijk een filmpje met een snelle voorstelling van de nieuwigheden in versie 1.022.

Bekijk op youtube

Infosessies

Op zaterdag 7 oktober organiseerden wij te Oostende een gratis infosessie en op donderdag 12 oktober een gratis online infosessie (Nederlandstalig). 
Ook voor mensen die reeds Schematicals gebruikten kon deze infosessie interessant zijn omdat we merken dat niet alle klanten de volle snelheid en handigheid van het programma benutten.

Wat hield deze infosessie in:

 • Uitleg over de algemene werking van Schematicals
 • Tips&Tricks om nog sneller te werken
 • Uitwerking van een compleet basisproject
 • Vragen en antwoorden

Een zo goed als integrale opnamen van de online infoesessie is te bekijken op ons YouTube kanaal. 

Bekijk op youtube

Update met nieuwe symbolen

Vanaf 1 juni 2023 treedt het nieuwe AREI in werking. Dit heeft ook een invloed op de elektrische schema's, vooral het aanpassen van enkele symbolen en het toevoegen van nieuwe symbolen. Op 1 juni 2023 kwam een nieuwe versie van Schematicals online waarin deze aanpassingen zijn doorgevoerd.

AREI/RGIE

Wat nieuws in v1.013, v1.014 en v1.015

Onlangs kwamen versie v1.013, 1.014 en 1.015 snel achter elkaar online met telkens verschillende nieuwigheden. Op onze website kan je hier bekijken wat deze nieuwigheden zijn of je kan ook terecht op ons Youtube-kanaal voor een filmpje dat je in 5 minuten doorheen deze nieuwigheden loodst.

AREI Boek 1

Syntra Bizz organiseert cursus

Voor diegenen die de mogelijkheden van Schematicals ten volle willen benutten organiseert Syntra Bizz te Mechelen een cursus "Elektrische schema's maken met Schematicals". In deze cursus zal het werken met Schematicals zeer gedetailleerd overlopen worden zodat het programma geen geheimen meer zal hebben voor jou. Je kan ook zelf ermee aan de slag terwijl er vragen kunnen gesteld worden. Elke cursist krijgt een gratis maand-licentie ter beschikking.

Meer informatie
Seneca Myalarm2

C​ontrole per SMS

Met dit zeer compacte Seneca MyAlarm2 kan je met een simpele SMS een verwarming aan en uit schakelen of de temperatuur opvragen,... Ideeal voor het sturen van de verwarming in je buitenverblijf aan zee of het openen van een elektrisch slot van op afstand,...

Kenmerken:

 • 2 Relais-contacten
 • 4 Ingangen voor drukknop, alarmsensor, waterdetectie, temperatuursensor,...
 • Ingebouwde temperatuursensor
 • SMS-alarm bij stroomuitval, te lage of te hoge temperatuur, lekdetectie,...
 • Opvragen van gemeten waarden zoals de temperatuur (per SMS)
 • Geen internetverbinding
 • vereist, enkel een SIM betaalkaart!
 • 10 Timers voor het schakelen van de relais-uitgangen
Contacteer ons voor meer info!